Något som det också har lagts fokus på, är att det numera inte längre är de typiska kärnfamiljerna, alltså två vuxna och två barn, som bor i bostäderna. Det finns så många andra konstellationer av familjer nu för tiden.

Detta ha tagits med i beräkningen när det byggs nya bostäder. Oftast kan det röra sig om att hemmet har en öppen planlösning som gör att varje familj sedan kan avgöra vart de vill ha sina väggar. Det enda som har sin självklara plats i sådana bostäder är kök och badrum, men detta bara för att det ska kunna lösa sig rent praktiskt med vatten och avlopp.

Dessutom behöver det inte bero på vilken typ av familj man är, utan det kan vara så att man har olika intressen och därför kräver olika stora utrymmen i sin bostad. Men det alla bostäder har gemensamt, är att de är genomtänkta och anpassade för att uppfylla de behov som de boende har.

Därutöver kommer det att bli allt vanligare inför ett köp av en bostad, att ingå olika typer av tjänster för den boende. Detta för att människor vill förenkla sina liv och sin vardag och då mest i de stora städerna. Folket vill helt enkelt köpa sig mer tid, som kan användas till annat.

Detta kommer att speglas i byggandet av de nya bostäderna. Några exempel på sådana tjänster är att det kommer finnas en plats att kyla maten utanför dörren, för att kunna förvara de matkassar som man har beställt eller se till att göra det enklare att ta sig till och från jobbet och erbjuda tillgången till en bilpooler. Samtidigt som det finns plats för att olika foodtrucks kan parkera för att göra färdiglagad mat mer tillgängligt.

Det kommer att bli spännande att se vad framtidens bostäder kommer att erbjuda!