Det läggs alltmer fokus på att göra bostäder smartare så att var och en ska få mer fritid, samt att få känna sig trygga och säkra i sina hem. Därför finns det en del smarta lösningar som kan underlätta i vardagen.

När det kommer till tråkiga vardagssysslor har det blivit allt mer vanligt att det går att styra sina enheter hemifrån, så som till exempel tvättmaskinen, ugnen eller att kylskåpet beställer hem nya matvaror när det börja sina.

Här kommer några lösningar som gör livet lättare:

  • Styra med rösten och det innebär att du kan styra med hjälp av rösten så som lås, funktioner i badrum, kök och sovrum.
  • Robotar kommer att ta över alltmer för att ta över de tråkiga sysslorna som finns i ett hem. Några bra exempel på det är robotdammsugare och gräsklippare, som används i allt fler hem.
  • Smarta vitvaror finns redan, som ser till att du kan sköta allt via en app i din telefon. Då du kan sätta på ungen för att laga maten så att den är klar tills du kommer hem, eller för att sätta ingång tvättmaskinen för att se till att tvätten är klar att hängas upp när du har tid.
  • Tryggheten i hemmet har fått ett stor fokus, då det har lagts mycket på att kunna övervaka din bostad när du inte är hemma via sin telefon, samt att låsen blir mer avancerad då de öppnas med hjälp av rösten, fingeravtryck eller med en plopp eller ett kort.
  • Smarta toaletter som gör att det används rätt mängd vatten, vilket kommer påverka miljön till det bättre. Samtidigt som det sias om att toaletterna så småningom ska kunna upptäcka sjukdomar i tid.

Alla dessa funktioner är bara ett axplock som ett hem kan bli smartare på, framtiden ser ljus ut för teknik som ökar funktionaliteten och framför allt ska underlätta för dem som bor i bostäderna.